Zublin-Purmer-fotograaf Bart van Hoek

Fotograaf: Bart van Hoek

Project
BioWarmteCentrale de Purmer

Opdrachtgever
Züblin

Projectomschrijving
Op vrijdagmiddag 13 maart heeft Koning Willem-Alexander de BioWarmteCentrale de Purmer van Stadsverwarming Purmerend geopend.

De BioWarmteCentrale wordt gestookt op houtsnippers die beschikbaar komen uit het terreinbeheer van Staatsbosbeheer. Met de centrale voorziet Stadsverwarming Purmerend haar 25.000 klanten voor 80 procent van groene warmte en is daarmee naar eigen zeggen het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland.

Al in 2012 werden de eerste stappen gezet naar de totstandkoming van deze duurzame centrale. Wij kunnen met trots melden dat wij hier de volgende werkzaamheden hebben mogen uitvoeren:

Klaver Technisch Bedrijf BV
Ontwerp en uitvoering elektrotechnische installaties

Klaver Klimaattechniek BV
Ontwerp en uitvoering werktuigbouwkundige installaties

Giant Security BV
Beveiligingssystemen

Giant Telcom BV
Data gebouw bekabeling

Klaver Infratechniek BV
Terreininstallaties

BIM
De engineering van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties hebben wij gerealiseerd volgens de BIM werkmethodiek. Uitgangspunt van deze werkmethodiek is een digitaal (3D) gebouwmodel, waarin alle informatie van de betrokken partijen samen komt. Op deze manier werken alle partijen binnen dit bouwproces altijd met de meest recente informatie van elkaar. Zo blijf je goed op de hoogte van elkaars ontwerp en kun je dus direct zien of jouw ontwerp geen raakvlakken heeft met die van andere partijen.