Tuinstadhuis Amsterdam
Tuinstadhuis Amsterdam
akoestisch plafondeiland Tuinstadhuis

Project
Herinrichten Tuinstadhuis te Amsterdam

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam

Oplevering
Verdeeld over diverse data in verband met verschillende fases

Projectomschrijving
De Klaver Giant Groep heeft in opdracht van de Gemeente Amsterdam de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van het kantoorgebouw Tuinstadhuis gerenoveerd.

Het Tuinstadhuis, gelegen aan Plein ’40- ’45 in het stadsdeel Nieuw-West, is gerenoveerd en geschikt gemaakt voor vijfhonderd medewerkers van het stadsdeel. Gelijktijdig met de renovatie is een flexconcept ingevoerd. Medewerkers hebben geen eigen werkplek maar maken gebruik van een beschikbare werkplek. Voor 500 medewerkers zijn slechts 350 plekken gerealiseerd. Het project is in 4 aaneensluitende fases uitgevoerd.

Klaver Klimaattechniek B.V. en Klaver Technisch Bedrijf B.V. hebben van Valstar Simonis de opdracht gekregen voor het leveren en monteren van de werktuigkundige- en elektrotechnische gebouw gebonden installaties voor de 2e t/m 9e verdieping. Deze zijn opgeleverd in oktober 2013.

Begin 2014 is er een extra opdracht gegeven voor de begane grond en de 1e verdieping van dit stadsdeelkantoor. Deze werkzaamheden zijn gestart 1 april 2014 en waren medio juni 2014 gereed.

In juni 2014 kregen we opdracht voor werkzaamheden op het dak van het Tuinstadhuis en in september 2014 voor de verbouwing van de 10e verdieping. Deze verbouwing betrof een zelfde verbouwing als de verdiepingen 1 t/m 9.

Tijdens al deze werkzaamheden is het gebouw volledig operationeel gebleven en moest er gezorgd worden dat overlast en onveilige situaties werden voorkomen.