Nieuwbouw en renovatie installateur
Nieuwbouw en renovatie installateur
Nieuwbouw en renovatie installateur

Project 
Restauratie/renovatie Portugese synagoge te Amsterdam

Opdrachtgever
Konst & van Polen

Status
Opgeleverd augustus 2011

Projectomschrijving
De Portugese synagoge aan het Mr. Visserplein komt uit de tijd rond 1675 en was destijds de grootste ter wereld. Tweehonderd jaar lang heeft het gebouw deze status behouden. Het interieur is eigenlijk al die tijd hetzelfde gebleven.

Met de restauratie van de synagoge, een rijksmonument, blijft de religieuze functie bestaan, maar moet het ook een groter publiek gaan aantrekken. De bezoekers kunnen niet alleen de synagoge bekijken, de ondergrondse kelders zijn nu ook toegankelijk geworden. In de kelder worden alle ceremoniële voorwerpen die de Joodse gemeenschap bezit tentoongesteld. Tijdens de restauratie is de synagoge opengebleven voor het publiek.

Klaver Technisch Bedrijf B.V. heeft de gehele elektrotechnische installatie waaronder inbraak- en beveiliginginstallatie volgens museale klasse 4 vervangen c.q. opnieuw geïnstalleerd zodat deze weer voldoet aan de normen en eisen van deze tijd. Verder zijn er diverse technische aanpassingen gedaan zodat het gebouw ook voor religieus (sabbat) gebruik geschikt is.